Met Desem streven we naar een plek waar er ruimte is voor meer dan brood alleen. Meer atelier dan bakkerij. Waar er tijd is voor fermentatie, maar ook voor integratie & innovatie van het koken met desem. We willen producten ontwikkelen en aanbieden die hand in hand gaan met echt en eerlijk brood.
Geen dagelijks brood, wel een aantal keer per week vers brood, met ingrediënten van de beste kwaliteit, natuurlijke fermentatie en volop de tijd om de smaak te laten ontwikkelen.
Zelden zal je er pistolets en koffiekoeken vinden, maar gaan we liever voor taco’s, naan & pizza. Geen taarten, maar piadina’s, buns & foccacia.
We gaan op zoek naar een combinatie van brood & food.
Approvisionnement auprès d'un agriculteur local
Farines issues de variétés anciennes, farines conventionnelles
Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : Voor onze speciale broden maken we onze mengelingen zelf met seizoensproducten.
Ingrédients venant d'un agriculteur local
Ingrédients locaux (-250km)
Levain naturel
Four électrique
Voor al onze broden werken we met trage fermentatie en hoge hydratatie, hierdoor langer houdbaar. De broden die we op woensdag aanbieden, maken we de degen reeds op maandag en bakken we op woensdag. Door het deeg voldoende tijd te geven, rijpen ze in smaak, breken de gluten af en zijn ze beter verteerbaar. Al onze broden worden vers gebakken en kunnen ingevroren worden.