Ik ben Kim van bakkerij Rosie. Na jarenlang bakken voor vrienden en familie, startte ik in het voorjaar van 2024 met een kleine, ambachtelijke bakkerij in Boechout.
Met bakkerij Rosie maak ik taarten, koekjes en cakes die rekening houden met de verschillende producten die het wisselen van de seizoenen met zich meebrengt. Van een friszure rabarbertaart in de lente, over een zomerse kersenclafoutis tot een kruidige perengembercake in de herfst.
Alles wat ik maak, is vers bereid, vanaf de basis. Ik gebruik geen kant-en-klare mixen, bewaarmiddelen of kunstmatige toevoegingen – alleen pure smaken en natuurlijke producten.
Approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE
Farines conventionnelles
Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : Boter, noten, fruit, bloemen, verse kruiden, specerijen
Ingrédients venant d'un fournisseur de l'UE, ingrédients venant d'un fournisseur belge, ingrédients venant d'un agriculteur local
Ingrédients locaux (-250km), ingrédients provenant de circuits conventionnels
Poudre à lever, process de pré-fermentation, levure boulangère
Four électrique