Onze brouwerij is gevestigd op een oude boerderij in Bogaarden, nabij het dorp Pepingen in het Belgische Pajottenland, in de provincie Vlaams-Brabant. We kochten de boerderij in 2000 en begonnen toen met de renovatie van het oude huis. De oudste gebouwen op de boerderij dateren van rond eind 1830 onder meer de kelders en de bakoven in de kelder.
We zijn de brouwerij gestart in 2018.
De kookketels zijn 250 liter.
We brouwen momenteel 2 soorten bier , Bogaerden tarwe tripel van 7,5% alcohol een bier genaamd naar ons dorpje en Monnikbosbier tripel van 8,5% alcohol deze werd gebrouwen voor de 900 ste verjaardag van de boerderij hof te Kattem.
In 2019 hebben we onze eigen graan geteeld voor onze bieren .
We hebben ook lambiek gebrouwen om binnen 2 jaar oude geuze te kunnen steken.
Mvg Koen
Een mooie artikel werd geschreven door
drinkbelgianbeer.co..
I use my own premise
Graan
All the main ingredients I use are produced by myself, My ingredients come from a local farmer
My ingredients come from conventional sources, I use fair-trade ingredients, I use local products (-150 km)
Mout en gist
My ingredients come from a national supplier
I use local products (-150 km), My ingredients come from conventional sources
Kruiden
Origin of other ingredients : non renseigné
Features of the other ingredients : non renseigné