Products from

Slagerij Heirbaut

Butcher, Aalst
Karl Heirbaut
Karl Heirbaut started Slagerij Heirbaut in 2016. Their farm is located in Aalst, Vlaams Gewest.

Their farm

Ik heb een ambachtelijke slagerij sinds 2016. Samen met mijn vrouw wil ik de klant de beste kwaliteit bieden. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen werken we samen met een bijzondere coöperatieve van ambachtelijke varkenshouders, uniek in België. Wij kopen dus rechtstreeks van de boeren! Hun lastenboek legt de focus op 2 onlosmakelijk met elkaar verbonden punten: optimaal dierenwelzijn (vanaf de geboorte tot én met het slachten) en een goede fijne smaakkwaliteit van het vlees. Ook voor kruiding en marinades zoeken we naar de hoogste kwaliteit en hebben veel artikels die ik gebruik bv het green-label. Zowel de natuurvarkens als de bio limousin worden in karkas in de atelier geleverd en daar door mijzelf eigenhandig uitgebeend. Van daaraf wordt alles gemaakt. Naast al het pan-klare (in een frisse en moderne look) heb ik ook een mooi assortiment bereide gerechten die in eigen atelier bereid zijn. Graag leg ik er ook de nadruk op dat het grootste deel van de charcuterie huisbereid zijn; beenham, verschillende fricandons, kippenwit, pensen, mosterdspek, pastrami's, gebakken balletjes, grillworsten, kookworsten (hespenworst, parijse worst, jagerworst, lunchworst, kinderworstjes), gebakken 'breydel'spek, verschillende patés, strasbourg, gebakken rosbief, gebakken varkensgebraad, gezouten spek, ...
Daarnaast zijn ook andere producten die wij verkopen rechtstreeks van Belgische, ambachtelijke makers: kaas (>95% van ons assortiment is Belgisch!), wijn, appelsap, honing, brood, pesto, speculoos, ...
Wij kregen al verschillende erkenningen voor onze manier van werken; wettelijke erkenning als ambachtsman en de erkenning als HIB-ambassadeur. Dit jaar stonden wij ook op de boerenmarkt van de week van de korte keten.

Address
Koolstraat, 123
9300 Aalst
2016
Established in
2
full-time employees

Slagerij Heirbaut's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Vers kwaliteitsvlees

My ingredients come from a national supplier

I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients

Secondary ingredients

Kruiden en marinades

My ingredients come from an EU supplier, My ingredients come from a non-EU supplier

I use organic ingredients, I use handmade ingredients, I use products from a certified source

Other ingredients

Charcuterie

I produce the ingredients myself

I use organic ingredients, I use handmade ingredients, I use products from a certified source

This information has been declared by the Producer.